Eu stiu trei metode :"la rece ","la cald" si la "temperatura camerei". Metoda la temperatura camerei cred ca este cea mai usoara ,nu ai nevoie de termometru.Doar ca la aceasta metoda 50% din cantitatea de uleiuri trebuie sa fie unturi vegetale(unt de cacao,ulei de cocos ,ulei de palmier) reteta pentru 500g : 175g ulei de masline 150g ulei de cocos 150g ulei de palmier 30g ulei ricin ulei esential :lavanda ,menta ,..... 175g apa 70g soda caustica Se cantaresc toate ingredientele se dizolva soda in apa si nu invers putin cate putin si se amesteca continuu pana se dizolva toata soda si solutia devine clara. Peste compozitia de apa+soda se pun unturile solide si se incepe amestecarea lor vreo 10-15 minute pana la topirea completa a unturilor,va fi ca si o crema.Apoi se pune uleiul de masline si se trece la mixare cu blendarul.In acest caz mixarea va dura mai putin decat in cazul metodei "la rece",la mine cam 2 min. Amestecul trebuie sa ajunga "la trace",adica daca scoti mixerul trebuie sa ramana o urma ,ca o smantana mai groasa.La final se pune uleiul de ricin si uleiul esential(apr. 5-8ml)Toarna compozitia intr-o forma si inveleste cu o folie si o patura si lasa 24 ore ,dupa care se poate taia bucati.
si eu folosesc pentru albit zinc oxid(sa fie f alb trebuie sa pui destul de multa pulbere,cam costisitor...),are si protectie UV si este un bun antimicrobian .
da..mai poti amesteca si la 40-45 grade(insa am auzit ca uleiurile peste 40 pierd din propietati) si nu trebuie amestecat decat de cateva ori,chiar trebuie turnat ff repede ca se intareste iute.
Nu am folosit zinc ,am citit si eu ca asa este ,dar daca folosesc apa, si nu ceaiuri ,am vazut ca iese alb.Eu as vrea sa fac cu borax ,am gasit undeva dar la sac de 25 kg.
Merge si la reteta de mai sus ,doar ca in loc de apa se dizolva soda in lapte de capra .Este mai complicat un pic deoarece laptele trebuie sa fie facut cubulete de gheata.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.